Archief verhuizen

Van de ene opslag naar de andere
Of je nu je archieven op het kantoor zelf hebt, of in een externe ruimte: er komt een moment dat het archief verplaatst moet worden. Dit omdat de vestiging van het kantoor verandert door verhuizing, of omdat de tot dan toe gekozen ruimte uit zijn voegen barst. Een professioneel bedrijf kan voor u deze rompslomp uit handen nemen, en zorgen dat het verhuizen van uw archief probleemloos verloopt.

Zorgvuldig te werk
Het verhuizen van archieven is een totaal andere operatie dan het verhuizen van andere goederen. Het is niet het slechts verplaatsen van een stapel dozen van het oude naar het nieuwe adres, maar zorgvuldigheid en veiligheid is hierbij geboden. Daarom is het van belang om een professioneel bedrijf met kennis van zaken deze klus voor u te laten klaren.

Verhuizing op maat
Zowel na als voor de verhuizing wilt u natuurlijk dat uw archieven optimaal bereikbaar zijn. Een professioneel verhuisbedrijf kan deze toegankelijkheid waarborgen. Dit gebeurt door een plan van aanpak te maken, specifiek gericht op de verhuizing van jouw archief. Op het moment dat alles overzichtelijk is op het moment vóór verhuizing, zal dit ook het geval zijn ná de verhuizing. Zo verlies je geen tijd met het hervinden van belangrijke informatie, maar is deze informatie direct na het verhuizen weer bereikbaar.

Speciale ordeningssystemen
In het geval het archief vóór de verhuizing niet overzichtelijk is, kan hier door een professioneel bedrijf eerst voor worden gezorgd. Professionals met kennis van de nieuwste ordeningssystemen inventariseren dan je gehele archief. Daarna wordt het archief opgeschoond, gerangschikt en indien nodig gedigitaliseerd. Vervolgens kan zonder problemen het archief in de nieuwe ruimte geplaatst worden.

Alles in één keer
Het is mogelijk om het archief op het zelfde moment als je inventaris te verhuizen. Zo sla je twee vliegen in één klap, en hoef je geen extra dingen te regelen voor je inventaris. Het archief wordt vervolgens op compleet veilige wijze verhuisd. Bij het kiezen voor een professioneel bedrijf voor de archiefverhuizing, gebeurt deze verhuizing volledig conform de Archiefwet.

Jouw bedrijf verhuizen?

Vergelijk zonder verplichtingen meerdere verhuisbedrijven in jouw regio en kies vervolgens voor een specialist die jouw organisatie het beste kan helpen. Het ontvangen van verhuisoffertes is gratis en vrijblijvend.