Checklist

Zakelijke verhuizing: waar moet je allemaal aan denken?
Een zakelijke verhuizing brengt de nodige stress en chaos met zich mee, waardoor je vaak vergeet welke zaken allemaal nog geregeld moeten worden. Daarom worden hieronder de belangrijkste punten van een zakelijke verhuizing kort opgesomd.

Spread the word
Het lijkt voor de hand te liggen, maar het is van uitermate belang dat je op tijd aan alle betrokken partijen de verhuizing van je bedrijf laat weten. Onder de betrokken partijen vallen de Raad van Commissarissen, de Ondernemingsraad en het Gewestelijk Arbeidsbureau, maar ook de vakbonden, het management en de werknemers. Alle belanghebbende moeten ruim de tijd hebben om de keuze te kunnen maken of ze met je mee willen verhuizen, of niet. Ook is het handig om flink van tevoren de post te informeren over de zakelijke verhuizing. Je kan kiezen om enige tijd de post door te laten sturen vanaf het oude adres, zodat je geen belangrijke informatie misloopt.

Een professionele verhuisdienst
Het is ook handig om snel een professionele verhuizer in te schakelen. Dit begint met een offerte op te vragen, zodat je goed in beeld krijgt wat de omvang van de kosten is. Er zijn verschillende vergelijkingssites, waardoor je meteen weet wat voor jou de beste deal is. Veel verhuisdiensten bieden ook de mogelijkheid van een projectleider aan. Deze verhuisco├Ârdinator regelt de gang van zaken omtrent de hele verhuizing: zoals de communicatie met het verhuisbedrijf en de inkoop, verkoop en verhuur van kantoorspullen.

Wat gaat mee, wat gaat weg?
Als je van tevoren een inventarisatie van alle benodigdheden maakt die mee kunnen naar het oude adres, en alle spullen die op het oude adres kunnen blijven, hoef je later niet voor nare verrassingen komen te staan. Dit zijn roerende zaken als bureaus en computers, maar ook diensten als gas, water, licht, elektriciteit, telefoonlijnen en internet. Als er bijvoorbeeld de elektronica bekabeling niet in orde is, moet je een aannemer in de arm nemen. Het is dus van belang op tijd na te gaan welke zaken je op het nieuwe adres nodig hebt.

Juridische zaken
Met een zakelijke verhuizing zijn ook veel juridische zaken gemoeid. Zo moet er een nieuw contract getekend worden, en de oude huurovereenkomst moet je juist opzeggen. Daarnaast moet er een vestigingsvergunning aanwezig zijn, en is het verstandig om de verhuizing te laten verzekeren. Bovendien moet je de bedrijfsgegevens aanpassen bij de Kamer van Koophandel en de verhuizing aangeven bij de Belastingdienst. Ten laatste moet je vooral niet vergeten klanten, leveranciers en je bank de adreswijziging door te geven, zodat iedereen je ook op je nieuwe adres weet te vinden.

Jouw bedrijf verhuizen?

Vergelijk zonder verplichtingen meerdere verhuisbedrijven in jouw regio en kies vervolgens voor een specialist die jouw organisatie het beste kan helpen. Het ontvangen van verhuisoffertes is gratis en vrijblijvend.