ICT verhuizingen

De meest waardevolle zorg voor je meest waardevolle producten
Een zakelijke verhuizing veroorzaakt een periode van chaos, stress en hectiek. Des te meer geldt dit, als je ICT-apparatuur moet verhuizen. Er zijn echter verhuisbedrijven gespecialiseerd in het verhuizen en verplaatsen van kostbare apparatuur.

Door middel van een totaalpakket en het zorg dragen van een goede communicatie zowel tijdens het verhuizen zelf als in de voorbereiding van de verhuizing, kunnen je werknemers binnen no time na de verhuizing weer aan het werk.

De voorbereiding
Tijdens de voorbereiding van de verhuizing is het handig om een draaiboek te maken. Dit kan in samenwerking met de betrokken partijen, zoals de ICT-afdeling. Door het draaiboek weet iedereen precies waar hij of zij aan toe is, en onduidelijkheden worden door middel van regelmatig overleg weggenomen. Zo kunnen mogelijke problemen meteen in de kiem gesmoord worden.

De werkzaamheden
De professionele verhuisbedrijven zorgen ervoor dat alles vlekkeloos verloopt en helpen de ICT-afdeling te ondersteunen. De medewerkers zorgen bijvoorbeeld voor het in- en uitschakelen van de systemen, het aanleggen van de bedrading en het wegwerken van de kabels, het maken van patchlijsten, het uitproberen van de configuratie (en eventuele aanpassing van de configuratie naderhand), het in- en uitbouwen van serverruimtes en het laten schoonmaken van de ICT-apparatuur.

Serververhuizingen
Naast het verplaatsen van de gewone werkplekapparatuur, is het ook mogelijk de centrale apparatuur te verhuizen uit computerruimtes. Er zijn hier veel variaties bij mogelijk: het verhuizen van een systeem, het verplaatsen van een rack of van een volledig computercenter. Door middel van een uitgebreid netwerk, heeft het verhuisbedrijf contact met verscheidene leveranciers. Samen met deze leveranciers zijn verschillende methoden voor transport ontwikkeld waardoor het bedrijf een veilig vervoer kan garanderen.

Professionals met specifieke kennis
Door het kiezen van een verhuisbedrijf voor het verhuizen van je ICT-apparatuur, gaan ervaren medewerkers met de apparaten om. Ze hebben kennis van en ervaring met haast alle merken en soorten servers, gebruiken materiaal dat speciaal is ontworpen om computers en dergelijke te verpakken, en zorgen voor het passende materiaal om de apparatuur te verhuizen. Dit materiaal kan bestaan uit bijvoorbeeld luchtveringen, of een laadruimte met specifieke condities.

Jouw bedrijf verhuizen?

Vergelijk zonder verplichtingen meerdere verhuisbedrijven in jouw regio en kies vervolgens voor een specialist die jouw organisatie het beste kan helpen. Het ontvangen van verhuisoffertes is gratis en vrijblijvend.