Kosten zakelijke verhuizing

Een nieuwe plek voor een zacht prijsje
Als je besluit tot een zakelijke verhuizing, heb je genoeg aan je hoofd om je ook nog eens druk te moeten maken over de kosten. Het is daarom raadzaam van te voren een inventarisatie te maken van alle uitgaven die hierbij komen kijken. In het kort worden hieronder de belangrijkste kostenposten opgesomd.

De professionele verhuizers
Het laatste wat je wilt, is zelf met al je bedrijfsspullen gaan lopen sjouwen. Het internet staat vol met professionele verhuisbedrijven, ze zijn er in grote getale. Het kan van pas komen om op een vergelijkingssite de verschillende verhuizers te onderzoeken, en te kijken welk bedrijf het beste bij jouw wensen en budget past. Daarnaast kan je bij ieder verhuisbedrijf ook vrijblijvend een offerte aanvragen, waardoor je precies een advies op maat krijgt.

De offerte bepaalt de kosten
In de offerte geef je een aantal zaken aan, waardoor het bedrijf je een precieze schatting van de kosten kan geven. Ten eerste laat je weten op welke datum je wilt verhuizen. Het kan namelijk een stuk goedkoper uit pakken als je doordeweeks verhuist, dan in het weekend.

Ook geef je in de offerte aan van welke plek naar welke plek je gaat en welke middelen er op deze plekken aanwezig zijn. Het scheelt namelijk nogal als je binnen dezelfde straat verhuist, of van vijfde verdieping in de ene stad naar de vierde verdieping in de andere stad – en dat zonder verhuislift. De voorrijkosten worden ook aan de hand van de plek berekend: de tijd die de verhuizers nodig hebben om naar het eerste adres, naar het tweede adres, en weer terug te rijden.

Ten derde geef je aan wat je precies wilt gaan verhuizen. Je maakt een inventarisatie van de inboedel van je bedrijf. Het scheelt natuurlijk ontzettend in de kosten als je je hele bedrijf gaat verhuizen, of slechts een enkele afdeling. Als laatste moet je laten weten hoe groot de verhuisploeg moet zijn. De verhuisploeg bestaat uit professionele zakelijke verhuizers, die ongeveer dertig euro per uur kosten, en een verhuiswagen (afhankelijk van de grootte, kost een verhuiswagen gemiddeld 35 euro per uur).

Aanvullende diensten
Veel verhuisdiensten bieden vaak aanvullende diensten aan. Zo kan het handig zijn een projectleider aan te stellen, die de hele organisatie van de verhuizing leidt. Zo’n verhuiscoördinator is er al vanaf zestig euro per uur. Ook is het vaak mogelijk via het verhuisbedrijf de inkoop, verkoop en de verhuur van kantoorbenodigdheden te regelen.

De Belastingdienst maakt het wel leuker
Dit lijken heel veel kosten, maar de zakelijke verhuizing heeft ook nog een fijn financieel voordeel: je kan via de Belastingdienst de kosten voor de zakelijke verhuizing fiscaal aftrekken.

Jouw bedrijf verhuizen?

Vergelijk zonder verplichtingen meerdere verhuisbedrijven in jouw regio en kies vervolgens voor een specialist die jouw organisatie het beste kan helpen. Het ontvangen van verhuisoffertes is gratis en vrijblijvend.