Kunsttransport

Unieke producten vragen natuurlijk om unieke procedures
Het verplaatsen van muziekinstrumenten en kunst vraagt om een specifieke benadering. Het zijn geen alledaagse producten, en daarom kan niet met een alledaagse procedure worden volstaan. Extra zorgvuldigheid en aandacht is geboden. Een kunstobject is enig in zijn soort, en het vervoer moet dus daaraan aangepast worden om schades te voorkomen.

Speciale kennis
Om kunst te kunnen transporteren, is dus specifieke kennis nodig: mensen die een specifieke opleiding hieromtrent hebben gehad, en de nodige ervaring hebben opgebouwd. Bepaalde verhuisbedrijven garanderen deze speciale kennis, waardoor ze precies kunnen aanvoelen welke benadering voor jou het beste is en er een plan kan worden gelegd voor de best mogelijke wijze van vervoer van muziekinstrumenten of andere kunstvoorwerpen.

Altijd bij de tijd
Cruciaal bij het verplaatsen van kunst, is het in acht nemen van innovaties. Elk moment worden er nieuwe methodes omtrent verpakkingen en materialen bedacht. Het is dus van belang dat het bedrijf dat je kunst gaat vervoeren, hiervan op de hoogte is en in staat is de juiste verpakking voor je kunst te kunnen bepalen. Vaak hebben dergelijke bedrijven ook werkplaatsen, waar ze binnen no time verpakkingen op maat kunnen vervaardigen.

Bijzondere eigenschappen
Zoals gezegd, heeft elk uniek object zijn eigen unieke benadering nodig. Daarom moet elke verpakking op maat zijn gemaakt, met veel bijzondere eigenschappen. Om verf bijvoorbeeld niet te beschadigen, is soms de controle van het klimaat en de temperatuur binnen de laadwagen noodzakelijk. Ook kan de ruimte van de wagen worden voorzien van speciale luchtvering of specifieke bekleding.

Nationaal en internationaal
Ervaren kunsthandelaars zorgen voor het vervoeren van je kunst, zowel nationaal of internationaal. Per product wordt gekeken welke wijze van vervoer het beste is: per land, over de zee, of luchttransport. Vaak zorgen de vervoersbedrijven er ook voor dat de transport verzekerd is. Je kan ook aangeven dat je meent dat er extra beveiliging nodig is voor je kunstobject. Bovendien kan je het bedrijf laten zorgen voor het papierwerk en eventuele douanedocumenten.

Jouw bedrijf verhuizen?

Vergelijk zonder verplichtingen meerdere verhuisbedrijven in jouw regio en kies vervolgens voor een specialist die jouw organisatie het beste kan helpen. Het ontvangen van verhuisoffertes is gratis en vrijblijvend.