Laboratoria verhuizingen

Een lab op wieltjes
Het lijkt een hele onderneming, maar een laboratorium verhuizen of verplaatsen gaat een stuk gemakkelijker dan je op het eerste gezicht zou denken. Er zijn genoeg verhuisbedrijven die hier speciaal in gespecialiseerd zijn, en precies weten welke problemen er tijdens zo’n verplaatsen kunnen voorkomen. Hieronder wordt kort uiteengezet hoe zo’n verplaatsing van een laboratorium in zijn werk gaat.

Alles uit handen
Zo’n verhuisbedrijf met specialistische kennis neemt al je zorgen uit handen. Van begin tot eind wordt alles voor je geregeld: de communicatie met belanghebbenden, het uitvoeren van testen om te controleren of alles naar behoren functioneert, het regelen van toolboxmeetings, callibratiecontroles en vergunningen. Tot slot wordt een veilig transport van chemicaliën en gevaarlijke stoffen gegarandeerd.

Geen onderbreking van de werkzaamheden
Het vervoeren van je laboratorium hoeft geen langdurige stop van de werkzaamheden te betekenen. Het verhuisbedrijf zorgt ervoor dat vanuit de werkende situatie alle apparatuur in het laboratorium verplaatst wordt naar de nieuwe locatie. Daar wordt de apparatuur vervolgens weer werkend opgeleverd. Voor de verhuizing vindt een inleidend gesprek plaats, zodat het bedrijf op de hoogte is van de data van experimenten en projecten in je laboratorium. De experimenten en projecten kunnen daardoor gewoon door gaan.

Monteren en demonteren
Dergelijke verhuisbedrijven werken samen met andere gespecialiseerde bedrijven, afkomstig uit de hele wereld. Hierdoor is de kennis wat betreft het demonteren en weer monteren van de apparatuur altijd actueel. Met deze kennis kunnen bepaalde aanpassingen in installaties, zoals gas, water, lucht en elektra worden gerealiseerd. Daardoor kan de apparatuur weer direct werkend opgeleverd worden in het nieuwe pand.

Veiligheid boven alles
In een laboratorium zijn veel gevaarlijke stoffen te vinden. Veiligheid is daarom geboden. Denk er daarom aan om voldoende materiaal beschikbaar te stellen, voor het geval er gemorst wordt met zulke stoffen. Zo kan het meteen opgeruimd worden. Ook zijn er de nodige persoonlijke beschermingsmiddelen, die te allen tijde gedragen dienen te worden. Het verhuisbedrijf zal je hierover inlichten tijdens het eerste gesprek.

Jouw bedrijf verhuizen?

Vergelijk zonder verplichtingen meerdere verhuisbedrijven in jouw regio en kies vervolgens voor een specialist die jouw organisatie het beste kan helpen. Het ontvangen van verhuisoffertes is gratis en vrijblijvend.