Machineverhuizingen

De grootste machines met het kleinste gemak verplaatsen
Bij een zakelijke verhuizing komen vaak problemen om de hoek kijken, die je in de eerste plaats niet verwacht had. Want hoe verplaats je bijvoorbeeld machines als roltrappen, grafische drukpersen en MRI-scanners? Er zijn verhuisbedrijven die gespecialiseerd zijn in het verplaatsen van zware machines. Er zijn wel een paar zaken die je hierbij in acht moet nemen. Deze zaken worden hieronder kort aangestipt.

Voor elk type machine een type verhuizing
Of je nu slechts een machine moet verplaatsen, of dat je een volledige lijn moet verhuizen: er is altijd wel een oplossing op je probleem te vinden. De gespecialiseerde verhuisbedrijven hebben medewerkers die voor elk type machine een specifieke opleiding hebben gehad. Denk aan MRI-scanners en liften, maar ook aan machines die werkzaam zijn in de medische sector of de voedingsmiddelenindustrie. Door het inschakelen van zo’n gespecialiseerd bedrijf, verloopt het vervoer, de verhuizing en eventueel ook de montage en demontage van al je machines vlekkeloos.

De complexiteit van een machineverplaatsing
Er komt meer bij het verplaatsen van een machine kijken dan je op het eerste gezicht denkt. Deze complexiteit hangt af van bijvoorbeeld het formaat van de machine, en het aantal kilo’s. Maar ook de locatie van het nieuwe en oude adres, en de toegankelijkheid van deze locatie, is van belang. Bovendien maakt het natuurlijk ook uit hoe zorgvuldig er met de machines moet worden omgegaan.

Speciaal materiaal
Om de kwaliteit van de machines te kunnen waarborgen, wordt gebruik gemaakt van speciaal ontworpen materiaal, zodat je machines uitgebreid beschermd worden tijdens de verplaatsing. In samenwerking met het bedrijf wordt een volledig verhuisplan uitgezet, en wordt er een draaiboek gemaakt, waarin precies staat wat wanneer gaat gebeuren. Zo worden onduidelijkheden voorkomen. Het is ook mogelijk het bedrijf te vragen hun breed netwerk in te zetten om specialisten in te schakelen voor elektrotechnische werkzaamheden. Bovendien kan het bedrijf alle coördinatie en communicatie van alle belanghebbenden op zich nemen.

Jouw bedrijf verhuizen?

Vergelijk zonder verplichtingen meerdere verhuisbedrijven in jouw regio en kies vervolgens voor een specialist die jouw organisatie het beste kan helpen. Het ontvangen van verhuisoffertes is gratis en vrijblijvend.