Personeelverhuizingen

Goed personeel houd je het liefst dichtbij
Op het moment dat je bedrijf gaat verhuizen, zijn er veel dingen waar je rekening mee moet houden. Maar een aspect wat veel mensen over het hoofd zien, is dat je je personeel natuurlijk het liefst wil mee verhuizen.

Goede werknemers wil je immers niet kwijt. Om je personeel tegemoet te komen, kun je hun praktische en financiële zorgen uit handen nemen, en de verhuizing voor hen regelen. Vaak bespaart je dit ook nog eens hoge kosten.

Uniforme regeling
Vaak kun je met korting de verhuizing van je medewerkers via bepaalde verhuisbedrijven in orde brengen. Welke type variant verhuizing het beste voor jou is, blijkt het beste uit een oriënteringsgesprek met het desbetreffende bedrijf. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een vast bedrag voor het verhuizen van een vast aantal werknemers. Maar het is ook mogelijk om bij de afspraak bij het bedrijf tot een individuele afspraak te komen per werknemer. Alle afspraken die je met het bedrijf sluit, worden bepaald in een zogeheten “raamcontract”.

Hoe gaat het in zijn werk
Op het moment dat een werknemer heeft aangegeven te willen verhuizen, kun je dit aan het verhuisbedrijf doorgeven. Zij nemen dan contact op met de medewerker, en zorgen dat de verhuizing deskundig wordt afgehandeld. De inboedel van de werknemer wordt vervolgens getaxeerd. Het is ook mogelijk om bij het verhuisbedrijf diensten als de opslag van de inboedel of het inschakelen van een klusjesman.

Nationaal en internationaal
Dergelijke regelingen kunnen getroffen worden zowel voor werknemers die binnen het land verhuizen, als werknemers die naar het buitenland verhuizen. Als een werknemer naar het buitenland verhuist, wordt het brede netwerk van het verhuisbedrijf ingezet om een lokale verhuizer te vinden tegen de beste prijzen. In het geval van verhuizingen van het personeel wordt gewerkt met een zogeheten raamcontract. Dit houdt in dat alle reguleringen en afspraken met betrekking tot de tarieven exact worden vastgelegd. Zo is voor alle medewerkers duidelijk waar ze wel, en waar ze geen vergoeding van de werkgever voor krijgen. Ook kunnen ze door middel van de raamcontracten inzicht krijgen in wat voor diensten zij zelf kunnen afnemen, en welke prijzen voor die diensten gelden.

Jouw bedrijf verhuizen?

Vergelijk zonder verplichtingen meerdere verhuisbedrijven in jouw regio en kies vervolgens voor een specialist die jouw organisatie het beste kan helpen. Het ontvangen van verhuisoffertes is gratis en vrijblijvend.