Stappenplan

Zakelijke verhuizing: welke stappen moet ik nemen?
Met het verhuizen van je bedrijf moet je aan zo veel dingen tegelijk denken, dat je soms het overzicht kunt verliezen. Welke stappen zijn van belang bij een zakelijke verhuizing? In feite komt de verhuizing neer op vier stappen: de voorbereiding, het kiezen van een verhuisbedrijf, de uitvoering van de verhuizing, en de nazorg.

De voorbereiding
Om voor jezelf het overzicht te bewaren, kan het handig zijn om een draaiboek op te stellen. Hierin kan je de planning en verschillende fases van de verhuizing bijhouden. Zo staat er in een draaiboek de datum waarop je gaat verhuizen, de verschillende taken en door wie de taken worden uitgevoerd, en de voorzieningen die nog geregeld moeten worden. Je kunt dit ook door een projectleider of coördinator laten doen, die alle zaken rondom de verhuizing regelt en voor andere partijen hét aanspreekpunt is. Zo weet iedereen waar hij of zij aan toe is, wat er gebeurd moet worden, en wanneer actie moet worden ondernomen.

Het kiezen van een verhuisbedrijf
Verhuisbedrijven kunnen nogal van elkaar verschillen in hun prijzen en de diensten die ze aanbieden. Het is daarom handig om naar een vergelijkingssite te gaan, of bij verschillende bedrijven een offerte aan te vragen. Zo kun je je goed oriënteren en een weloverwogen keuze maken.

Het verhuizen zelf
Na het kiezen van het verhuisbedrijf, komt het meest stressvolle gedeelte: de uitvoering van de verhuizing zelf. Als je een weloverwogen keuze hebt gemaakt, en het juiste bedrijfsverhuizingsbedrijf hebt gekozen die voldoet aan jouw wensen en eisen, wordt er als het goed is veel van die stress weggenomen.

De nazorg
Als alle goederen en spullen er eenmaal staan, begint de nazorg van de verhuizing. Je kunt beginnen met uitpakken, het in elkaar zetten van meubels, het inrichten van alle werkplekken, het installeren van computers, et cetera. Het is raadzaam om de nazorg van tevoren ook in het draaiboek op te nemen, zodat je niet voor onplezierige verrassingen komt te staan. Je kunt er ook voor kiezen om deze onderdelen uit te besteden aan het verhuisbedrijf.

Jouw bedrijf verhuizen?

Vergelijk zonder verplichtingen meerdere verhuisbedrijven in jouw regio en kies vervolgens voor een specialist die jouw organisatie het beste kan helpen. Het ontvangen van verhuisoffertes is gratis en vrijblijvend.