Verhuisbudget

Een zakelijke verhuizing: hoeveel gaat me dat kosten?
Voor je aan een zakelijke verhuizing kunt beginnen, is het noodzakelijk om vast te stellen wat je verhuisbudget precies is. Of je de verhuizing nu zelf regelt, of deze uitbesteedt – het gaat je altijd wel het nodige kosten. Het is daarom erg handig om voor de verhuizing een bepaald budget opzij te zetten. Maar wat valt er nu precies onder het verhuisbudget, en welke factoren beïnvloeden dit budget? Bij een verhuizing zijn er drie zaken die je in acht moet nemen die de hoogte van de kosten van de verhuizing beïnvloeden en bepalen. Hieronder worden deze drie punten kort toegelicht.

De verhuisafstand
Hoe groter de afstand tussen je oude en nieuwe adres, hoe groter de kosten van de verhuizing. Ook beïnvloedt de afstand tussen deze adressen en de vestiging van het verhuisbedrijf de uiteindelijke kosten. Daarnaast is de bereikbaarheid van je oude kantoor en het nieuwe kantoor van belang: zijn er veel eenrichtingswegen, kan je makkelijk parkeren en wordt er vanaf de begane grond, of vanaf de vijfde verdieping zonder verhuislift verhuisd?

Het verhuisvolume
Ten tweede speelt de grootte van je inboedel een grote rol in het bepalen van de kosten. Een verhuisbedrijf drukt deze grootte uit in kubieke meters, waardoor je bij een offerte een duidelijker overzicht kan krijgen van de kosten. Desgewenst kan een adviseur van het verhuisbedrijf bij je langskomen, om deze grootte voor je uit te rekenen.

De verhuisdatum
Als laatste is het moment van verhuizen van belang. De meeste verhuizingen vinden plaats in het weekend. Nog meer verhuizingen aan het einde van de maand, omdat de overdracht van het nieuwe pand steevast op de eerst dag van de maand gebeurt. Als je kiest voor een verhuizing doordeweeks, en in het midden van de maand, kan dat dus een behoorlijke verlaging van je verhuiskosten betekenen.

Jouw bedrijf verhuizen?

Vergelijk zonder verplichtingen meerdere verhuisbedrijven in jouw regio en kies vervolgens voor een specialist die jouw organisatie het beste kan helpen. Het ontvangen van verhuisoffertes is gratis en vrijblijvend.