Verhuiskostenvergoeding

Verhuizen brengt hoge kosten met zich mee – vooral de onvoorziene kosten lopen snel hoog op. Er zijn echter mogelijkheden om geld terug te krijgen van de Belastingdienst: er is een kans dat je in aanmerking komt voor de zogeheten verhuisvergoeding. Er zijn hier echter wel een paar voorwaarden aan verbonden.

Slopen of renoveren
Als je huis wordt gesloopt of gerenoveerd, kom je in principe in aanmerking voor een verhuiskostenvergoeding. Ook als je een huurder bent, kun je een verhuiskostenvergoeding ontvangen. Dit is het geval als je huurbaas de huur beëindigt, met de reden dat hij een bestaand bestemmingsplan wil realiseren. Je ontvangt de vergoeding, zodat je tegemoet gekomen wordt in de verhuiskosten, en de kosten die met de herinrichting van je woning gemoeid zijn.

Extra vergoedingen
Het kan zo zijn dat je schade lijdt door een renovatie. Als de verhuiskostenvergoeding niet toereikend is, kan je nog in aanmerking komen voor een schadevergoeding die bovenop de verhuiskostenvergoeding komt. Ook kan het zo zijn dat door de renovatie, je ook nog geld ontvangt van de gemeente. De uitkering kan geschieden in geld of natura. Zo kan je verhuurder aanbieden om je muren te schilderen, of je vloer te stofferen. Het is geheel aan jezelf of je dit aanbod wilt accepteren.

Jouw bedrijf verhuizen?

Vergelijk zonder verplichtingen meerdere verhuisbedrijven in jouw regio en kies vervolgens voor een specialist die jouw organisatie het beste kan helpen. Het ontvangen van verhuisoffertes is gratis en vrijblijvend.