Verhuismanagement

Jouw zakelijke verhuizing tot in de puntjes goed geregeld
Als je op het moment staat je bedrijf te verhuizen, kom je erachter hoeveel hierbij komt kijken. Soms zie je door de bomen het bos niet meer, en dan kan het van pas komen om een verhuismanager in de arm te nemen: een verhuisbedrijf die de verhuizing van begin tot eind voor je regelt.

Klantgericht
Verhuizingsmanagement zorgt ervoor dat je klanten zo min mogelijk overlast ondervinden van het verhuizen van je bedrijf. Verhuismanagers zorgen daarom voor een zogeheten “projectmatige aanpak”. Dit houdt in dat professionals zorg dragen voor een uitstekende coördinatie van de verhuizing, en de verhuizing in goede banen leiden. Hierdoor komt de voortgang van je bedrijf niet in het geding. De projectmatige aanpak heeft verschillende stadia, waaronder het voortraject, de offerte, de uitvoering en de afronding.

Het voortraject
In de voortrajectfase vindt het eerste contact tussen jou en het verhuismanagement plaats. Je kunt op dit moment je wensen uiten, en duidelijk maken wat jij precies van de verhuizing verwacht. De verhuismanagers laten daarop vervolgens weten wat wel, en wat niet haalbaar is van je eisenpakket. In overleg wordt aansluitend een projectplan opgesteld, waarbij het bedrijf aan je laat weten hoe de planning er globaal uit gaat zien. Ook wordt in deze fase het budget geïnventariseerd.

De offerte
Wanneer het projectplan is vastgesteld, gaat de projectleider van het management offertes aanvragen. Dit gebeurt bij verscheidene leveranciers, om een zo goed mogelijke prijs te kunnen waarborgen. Zo wordt naar de kosten voor bijvoorbeeld de mankracht, aannemers, elektronica en telefonie bekabeling gevraagd. De projectleider geeft op basis van de offertes jou advies, en samen kiezen jullie een leverancier uit.

De uitvoering
In deze fase vindt de fysieke verhuizing door de leveranciers uit: inpakken, verhuizen en uitpakken. De managers houden volledig overzicht over de verhuizing van je bedrijf, blijven het project aansturen en zorgen daarnaast voor interne en externe communicatie. Indien nodig, kan het management ook zorgen voor de afronding van het kantoor op het oude adres.

De afronding
Ten laatste wordt alles weer ingeruimd, worden de verhuismaterialen verwijderd en handelt het management de restpunten van de leveranciers af. Er wordt een brandveiligheidscheck uitgevoerd, en extra bestellingen worden verwerkt. Vervolgens stel je samen met het management een opleveringsdocument samen en wordt de financiële verantwoording afgehandeld. Het enige wat nog rest, is de heropening van je nieuwe locatie.

Jouw bedrijf verhuizen?

Vergelijk zonder verplichtingen meerdere verhuisbedrijven in jouw regio en kies vervolgens voor een specialist die jouw organisatie het beste kan helpen. Het ontvangen van verhuisoffertes is gratis en vrijblijvend.